ANS WESTRA Nieuws
Bezoek ook de website van Fabrique Ludique
Je bent wederom van harte welkom om, onder het genot van een lekker glas wijn, naar mijn beelden te kijken. Op de Welkom pagina staat de route beschrijving naar mijn atelier.
Bezoek ook de website van Galerie H10a
Ik wil je graag uitnodigen voor het landelijk atelierweekend in mijn atelier aan de Vliegdenweg te Bussum.
Zaterdag 4 en zondag 5 november 2017 van 14:00 tot 19:00.
Uitnodiging voor de VOORJAARSSALON in het verborgen kunstenaarsparadijs aan de Vliegdenweg te Bussum.
Zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 van 14:00 tot 19:00.
Je bent van harte welkom om, onder het genot van een lekker glas wijn, bij te praten. Op de Welkom pagina staat de route beschrijving naar mijn atelier.
Mijn inzending voor de Open Atelier Route 2016 is bijna klaar.
Met trots presenteer ik mijn nieuwe visitekaartje!
Open Atelier Route 2014. Ik ben er klaar voor!
Irene van den Bos heeft mij geportretteerd.
In het Artes project CEL9 neem ik de cel met het thema VOEDSEL voor mijn rekening. Onderwerp: "Je bent wat je eet." Maar …. hoe weet je wie je bent als je niet weet wat je eet!?
BUSSUMSNIEUWS 24 juli 2013door Ella WeisbrodHet bekende motto ‘Je bent wat je eet’ vulde ze aan met: ‘Maar hoe weet je wie je bent, als je niet weet wat je eet?’ Beeldhouwer Ans Westra heeft àlles met voedsel. Boodschappen doen, koken, eten en alles ertussenin. Goed voedsel, mooie maaltijden zijn voor haar een uiting van levenskunst. De Italiaanse ‘arme’ keuken, die voor minimale bedragen feestelijke gerechten bereidt, ontroert haar. Want voedsel betekent ook delen. Samen eten verbindt mensen. Westra werd opgeleid als tekenares en begon in de jaren 90 met beeldhouwen. Het hakken ervaart ze als een prettig fysieke en meditatieve bezigheid. Maar dit keer koos Westra niet voor steen. Daarmee zou teveel tijd zijn gemoeid en van een afstand is de expressie minder makkelijk te zien. Ze wilde heldere, duidelijke beeldtaal die ook kinderen zou aanspreken. En dus, gelokt door het avontuur, koos ze voor materialen die ze nog niet kende, die zich snel laten verwerken en ruimte geven aan improvisatie. Ze maakte een mal van kippengaas in de vorm van een enorme frietzak, bekleedde die met lappen stof ingesmeerd met acrylhars, beschilderde ze en lakte ze af. In een opvallend groen. Westra: “Groen staat voor gezond, biologisch, duurzaam. In de winkels zie je overal van die symbolen, want de marketing speelt slim in op de wensen van de consument. Maar de vraag is in hoeverre je ook hiermee wordt misleid. Ik wil niet roomser zijn dan de paus, maar ik geloof dat we vaak niet weten wat we eten. En hoeveel gooien we weg? Denken we na over de bio-industrie, over de slavernij in textielfabrieken? Voortdurend moeten we belangrijke keuzes maken. Voor onze lichamelijke èn geestelijke gezondheid. En die maken ons tot wat we zijn.’ Op de ramen van de telefooncel staan Westra’s initialen, die in vormgeving misschien enige gelijkenis vertonen met de typografie van een hamburgerketen. Maar dat is natuurlijk toeval!
Laatste update aug 2018, © 2008 - 2018 Ans Westra